God Nok-festivalen – Artister 2018

Jeg skrev tidligere om denne flotte, og ikke minst viktige festivalen på Engeløya. Denne gangen tenkte jeg å se litt mer detaljert, på fjorårets artister og program. Som jeg allerede nevnte i forrige artikkel, har God Nok-festivalen foreløpig bare blitt arrangert to ganger tidligere. Men med festivalens sitt gode program, og ikke minst faglige innhold – er jeg ganske så sikker på at den vil bli videreført i årene som kommer. Om det skulle være økonomi, som eventuelt skulle være årsaken til en nedleggelse – håper jeg myndighetene ser viktigheten av å støtte opp om en slik type festival. Med tanke på at den er nylig startet opp, så synes jeg det ser veldig positivt ut – og besøkstallene virker heldigvis til å være gode.

God blanding av kjente og mindre kjente artister

Jeg må igjen minne om at artistene jeg nå nevner, er noen av de som gjestet God Nok-festivalen 2018. Men de danner nok et bilde av, hvilken sjanger og nivå det er på den musikalske delen av festivalen.

Torsdag

Den som for meg er den mest kjente artisten, som dukker opp i fjorårets program – er uten tvil Halvdan Sivertsen. Han åpnet kl 19.00 på åpningsdagen, og festivalen går fra torsdag til lørdag. Det spilles på to forskjellige scener, og navnene er Østscena og Vestscena. Her er det full trøkk tre dager til ende, det er det ikke noen tvil om. Nord-Salten Storband var neste artist på listen, etterfulgt av Kajander. Før kvelden var omme, hadde Unmasked og Cliff Universal kommet med sine bidrag for å gjøre kvelden vellykket for festival deltakerne. Sistnevnte band spilte ved bålplassen, noe som sikkert gav en intim og spesiell stemning ut i de sene nattetimer.

Fredag

Fredag

Det var Østscena som fikk æren av å være arena for de første artistene, på festivalens 2.dag. Eli og Kim entret scenen kl 19.00, på denne flotte julikvelden. Marit Larsen og Oslo Strings, fulgte opp på Vestscena én time senere – Marit Larsen er jo et kjent navn for de fleste av oss, og jeg kan tenke meg at hun alene trekker en del mennesker til festivalen. Videre utover fredagskvelden kom artistene på rad og rekke med navn som Einar Stray Orchestra på Vestscena, Jadudah på Østscena og Death by unga bunga avsluttet ballet en times tid over midnatt. På dagtid og tidlig kveld er festivalen spekket med mange tilbud, så det er aldri kjedelig på God Nok-festivalen. Det er med andre ord akkurat slik en god festival skal være, hvor søvn er noe det blir minimalt av.

Lørdag

Siste dag av festivalen så åpnet Fredrik Olsen ballet, med opptreden på Østscena kl.19.00. Det blir alltid ekstra mye liv på en festival sin siste dag, mange har vært med i tre hele dager – men vil ha med seg siste rest av opplevelser, underholdning og liv.  På lik linje med de foregående dagene, var det bruk av begge scener også denne dagen. Trygve Skaug, Veskehund, Joddski og igjen Cliff Universal var på scenen denne lørdagen i midten av juli. Med flott vær og midnattssol, er dette absolutt noe å få med seg. God stemning kombinert med god musikk og flott natur, ja hva mer kan man egentlig ønske seg.