God Nok-festivalen – program & lokasjon

Dette er den tredje artikkelen jeg skriver om God Nok-festivalen, og jeg kunne sikkert skrevet en hel del flere. Begrunnelsen min for å si dette, er at jeg virkelig har sansen for opplegget som God Nok-festivalen står for. Det at noen tar initiativ og arrangerer en så viktig festival, ja det er ikke annet enn fantastisk – og ikke minst veldig viktig. Det er mange flotte mennesker som daglig sliter med selvbildet, helt uten noen som helst reell grunn til det. Dagens samfunn er flott på mange måter, men det er uansett for mange som havner utenfor. Stadig press fra mange kanter, med skyhøye forventninger både fra andre og fra seg selv – er noe som vi mennesker ikke har godt av over tid.

Program aktiviteter

Som jeg var inne på tidligere, så foregår festivalen fra torsdag kveld – til de sene nattetimer lørdag. Men aktivitetene starter først fredag formiddag, her finner man alt fra klovneverksted, scenekampverksted, poesiverksted og workshop. Det er et tett og variert program både fredag og lørdag, og det finnes garantert noe for enhver smak. Tidligere skrev jeg også litt om hva man kan oppleve av mer fysisk karakter, som padling, klatring, dans, fisking og toppturer. God Nok-festivalen og Engeløya, har nesten alt å tilby.

Engeløya

Engeløya

Det er på Engeløya at God Nok-festivalen arrangeres, og den har faktisk historie tilbake til vikingtiden. Da var Engeløya høvdingsete, og det finnes fortidsminner i rikelig monn – hovedsakelig sørvest på øya. Høyeste punkt på Engeløya er Trohornet, med sine 649 meter over havet. Her har man en fantastisk utsikt så langt øyet kan rekke, i alle retninger. Det at Engeløya og Steigen ofte kalles for den «Flotteste naturhemmeligheten i Nordland» er ikke vanskelig å forstå. Her finner man mange naturtyper, med en fantastisk utsikt til havet, fjorder og ikke minst den kjente Lofotveggen. Strendene som finnes her ute, minner om de flotteste strender i et sydhavsparadis med azurgrønt vann og flotte sandstrender.

Rikt kulturliv

Det er ikke bare naturen som Steigen har å friste med, de kan også tilby en rekke kulturbegivenheter som passer både store og små Steigen Bygdetun er også verdt et besøk, det samme er den flotte Steigen kirke. Begge er plassert ute på Engeløya, og er godt skiltet. Annethvert år settes spelet Steigen sagaspill opp, dette fremføres i Vollmoen Amfi – og har ry på seg for å være noe man bør få med seg. Om man er opptatt av historie fra 2.verdenskrig, så vil nok et besøk på Batterie Dietl være perfekt. Tyskerne bygde kystfestningen i 1942, og det er å finne i Bø på Engeløya. Som man forstår er det nok å ta seg til i Steigen og på Engeløya, og mye man kan kombinere med en tur til God Nok-festivalen. Engeløya har også egen flyplass som er plassert på øyas nordvestside. Man kommer seg også lett ut til Engeløya, da det er fastlandsforbindelse over Engeløybruene. Man kan med fordel kombinere et besøk til Steigen og Engeløya, med en lenger tur nordover mot Troms og Finnmark. Nord-Norge har så mye å by på, så det er egentlig bare å starte med planleggingen.