Lokal Idrettsgalla

Idrett er kultur for mange – både unge og gamle. Og det jobbes utrolig hardt og godt i mange kretser som har gitt synlige gode resultater både nasjonalt og internasjonalt innen både sommer og vinteridrett. At flere organisasjoner slår seg sammen og jobber gir bare muligheten til bedre arbeid i flere ledd mot sluttresultatene. Sluttresultatene er jo selveidrettsprestasjonen.

I flere år har for eksempel Nordland Idrettskrets, Bodø Idrettsråd og Salten Kultursamarbeid samarbeidet om å lage en idrettsgalla. Den har blitt arrangert i flere år allerede med de samme organisasjonene som partnere. Så var det også tidligere i går – 2016 i februar – når gallaen igjen ble arrangert. Men denne gangen er det Bodø som skal være vert for gallaen, mot da det startet opp i 2013, hvor det var Fauske Idrettshall som var stedet for Salten Idrettsgalla.

Riders during the opening stage of the Arctic Race of Norway in Fauske. Billed as one of the toughest, this 2016 edition of ARN will straddle the Arctic Circle, with two stages on each side of the line of latitude. The first stage, a loop of the Salten region of Nordland starts in Fauske, and passes by Bodo, the Straight of Saltstraumen and the Ljosenhammeren climb, with a finish in Rognan. On Thursday, 11 August 2016, in Rognan, Norway. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)

Om arrangementet

Det er et intimt og flott arrangement blitt ut av dette nå i år med cirka 250 tilskuere i salen. Det disse gjestene fikk være med på var å være vitne til de som i det siste året har utpekt seg på noen måte innen idretten i Salten. Enten det være seg i forgrunnen eller i bakgrunnen.

Hensikten med arrangementet er å vise resten av lokalsamfunnet her de gode prestasjoner i Salten, og være til inspirasjon for andre utøvere. Samtidig som det rettes fokus på de som har gjort en spesiell innsats for andre. Det være seg i form av frivillig arbeid, enten direkte med idrettsutøvere eller i bakgrunnen, hvor det er utrolig mengder arbeid som utføres til enhver tid. Kommune Norge er helt avhengig av denne frivilligheten for å gi tilvoksende generasjoner et godt tilbud der de bor. Derfor er det meget viktig at slike prestasjoner som ikke er fremme i lyset og synlige hver eneste dag, at de også blir hedret for innsatsen sin, og viser frem dette som en inspirasjon for andre i samme posisjoner. Det er viktig å hedre og premiere god innsats og godt arbeid så langt det er mulig.

umgebung2

Trivsel

Kultur og idrett er også en viktig trivselsfaktor i kommunene, og er med på å fremme god folkehelse. Det er med på å få folk i alle aldre opp og ut av sofaen!

Det var også unge lokale kunstnere som fra Salten som stod for flere kulturelle innslag under gallaen. Det er viktig å benytte alle ledd av lokale krefter når slike arrangementer skal gjennomføres. Det er en god startmulighet for slike unge å vise seg frem på et slikt arrangement.

Det var mange priser som ble delt ut på dette arrangementet. Prisene var:

 • Årets idrettsprestasjon, kvinner
 • Årets idrettsprestasjon, menn
 • Årets idrettsprestasjon, lag
 • Årets trener
 • Årets arrangement
 • Årets oppkomling
 • Årets innsatspris
 • Årets idrettsøyeblikk
 • Årets inkluderingspris
 • Årets ildsjel fra hver kommune premieres
 • Årets hederspris (velges blant ildsjelene i egen avstemming)

Alle de ildsjelene som er nominert til prisene var på forhånd presentert av Avisa Nordland gjennom en serie artikler om ildsjelene fra alle kommunene i Salten. Her kunne lokalbefolkningen også være med å stemme frem sin favoritt til årets hederspris.

screenshot_1