Opplevelser i Saltstraumen Jubileum

Neste år er museet i Saltstraumen 25 år gammelt, på selve Norges Grunnlovsdag. Museet ble nemlig åpnet 17. mai 1992. Det er i dag en stiftelse som er eid av Det lokale historielaget, bydelsutvalget og Bodin husflidlag. Alt er bygd opp av lokalbefolkningen i Saltstraumen og drives fortsatt som en ren dugnadsorganisasjon. De mottar kun et mindre tilskudd fra Bodø kommune. Museet holder til i den gamle skolen på Knaplund, øst for Saltstraumen kirke.

920328890

Saltstraumen kirke

Saltstraumen kirke inneholder over 100 år med historie. Kirken ble bygget i 1886 av byggmester Eliseus Hansen. Inne i kirken er det glassmalerier av de fire evangelistene malt av Borgar Hauglid. Døpefont i Fauskemarmor fra 1953. De to kirkeklokkene er fra 1885. Det fortelles at alterpartiet og prekestolen ble laget av Kristian Nilsen, Fjell og Kristian Jakobsen, Kodvåg. Maling og forgylling av altertavla ble gjort av Theodor Madsen. Orgelet har 16 stemmer, og er bygd av Vestlandske Orgelverksted i 1967.

Magic Saltstraumen

I den senere tid har det blitt mange fornyelser i det spektakulære bygget ved foten av Saltstraumbrua. Bygget som en gang kostet 25 millioner å sette opp ble solgt for få år siden til Magic North for kun 2,1 millioner kroner. Og det er de som nå har fornyet veldig mye og vil tilby så mye som mulig av Saltstraumens skjulte og spennende historie. Alt skal «løftes» opp til overflaten og vises frem til publikum. Dette skal skje på flere måter både via kulinariske så vel som gjennom bilder og filmer.

122203488

Rundt anlegget er det mulighet til å vandre i den flotte naturen med 6 km med opparbeidede naturstier omgitt med rasteplasser. Saltstraumen ble nylig valgt ut som et av The Wild Wonders of Europe, på grunn av det imponerende marine livet og de ville strømmene. Inne i bygget kan du f.eks. se filmen fra dypet av verdens sterkeste tidevannsstrøm. Dette er en mektig filmopplevelse og sitter på minnet ditt lenge etter at filmet er avsluttet. Dette er en film om vakre naturopplevelser i et unikt undervannsmiljø. Tviler på om du har sett noe liknende noen gang i ditt liv!

Nordlys

Folk strømmer til fra hele verden hit opp til Saltstraumen og Norge for å oppleve naturen og ikke bare fenomenet Saltstraumen! Det sies at enda flere kommer for å oppleve nordlyset. Og på rette tiden av året kan begge deler oppleves her i Salten.

I filmsalen kan du også se en dokumentar om Nordlys. Denne filmen viser spennende myter, historikk og fakta med bilder i filmform. De fleste kulturer har legender om polarlyset, overlevert fra generasjon til generasjon. Det blir dermed også en reise gjennom myter, tro og overtro.

1bf1b97ecf24a01f297121938511bb0c

Filmen forklarer på et enkelt vis om sola, og ved bruk av animasjoner fra NASA, hvordan nordlyset dannes, hvor en bør reise, hvordan vi kan varsle nordlys og hvordan en selv kan ta flotte bilder. Filmen avsluttes med en timelapse fra Ole C. Salomonsen, en av verdens beste nordlysfotografer. Å oppleve Saltstraumen når den er på det sterkeste er en eventyrlig opplevelse! Selve Saltstraumen ligger i gangavstand bare 100-150 m fra bygget.