SALTENBLUESEN

Kulturdager og festivaler i Norge er en helt vanlig sak over det ganske land. Så også i Fauske i Salten i Nordland. Tre faste dager hvert år skjer det i Fauske kommune. Det er kulturdagan i Valnesfjord, saltenbluesen i Fauske og Mons Petter Festivalen i Sulitjelma.

I oktober er det klart for årets utgave av Salten Bluesen. 3 dager spekket med musikk blir det nå i oktober. Musikken vil variere fra et av Englands beste live band i dag, til 70 tallets største og mest oppsiktsvekkende norske hardrockband. De skal også innom nytolkning av noe av Elvis Presley sin musikk, Soul- inspirert sang og store gitarspill ferdigheter og et klassisk rockeband.

MK’s MARVELLOUS MEDICINE

Marie Kristin Dale er solist og midtpunkt i MK’s Marvellous Medecine. Hun er en gitarist av høy klasse og tar du med hennes sangferdigheter, låter og bandlederegenskaper så har du supertalentet fra Bergen. Inspirasjonskilder for trioen er Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Susan Tedeschi, Amy Winehouse og Beatles, men også nyere sjangre som Hip Hop, elektronika, beatbasert musikk og gitarmusikk som Black Keys, White Denim, og Wolfmother. Bandet har spilt over hele Norges land, men nå skal de altså på scenen i Fauske og er første band ut.

AUNT MARY

I 2016 har de gjort enda et comeback den gamle rocketanten fra rundt 1970! Jeg snakker selvfølgelig om Aunt Mary – Norges mest oppsiktsvekkende norske hardrockband. Bandet ble oppløst allerede i 1973 etter bare tre studioalbum og kun cirka 4 års levetid! Absolutt alle var fans fra første dag til bandet og sammenliknet de med storheter som Deep Purple, King Crimson og Jethro Tull.

aunt-mary-1970

Bjørn «Krisa» Christiansen er eneste medlem igjen fra den originale oppsetningen i dag. Men bandet har blitt holdt liv i og nå og da dukket opp på livescenen. Og i år er de igjen på turne og skal nå på scenen i Fauske.

NEVER THE BRIDE

Nikki og Cathrine har preget britisk rock’n roll i over 20 år, og blir i dag regnet som Englands beste liveband av en storhet som Rolf Harris i BBC Radio2. De plukker alltid verdensklassemusikere til sine konserter. Sjangeren de spiller varierer innom mange av musikkens tradisjonelle stilarter. Alt fra rock, blues, country, jazz og til som de selv sier «Good Soul». Never The Bride er absolutt et verdensklasseband og nå skal de altså på scenen i Fauske også!

Stor musikk

saltenbluesenVinneren av Union Blues Cup på Notodden i 2015 – Tito Lausteen Quartet – skal også på scenen i Fauske under Salten Bluesen. Bandet er ungt, ambisiøst og ønsker å fenge publikum hvor enn de spiller. I repertoaret til bandet finnes det musikk med inspirasjonskilder som Beatles, Deep Purple, The Band, Rival Sons og Greatful Dead.

FINN-ERO BAND, Marthe Halvorsen m/Saulo Olmedo Evans og Ove Pedersen og Lise Dillan og Asbjørn Lerheim er de tre siste gruppene som skal på scenen under festivalen. Klassisk Rock, Folk / pop / world og spesialtolkninger av Elvis Presley er de tre sine sjangere.

Festivalen blir nesten garantert en suksess, så er du i nærheten så burde du sjekke ut programmet nærmere og kjenne din besøkelsestid på en eller flere av konsertene!