Smeltedigel og møteplass

Jeg har tidligere skrevet en del om hva Salten-området har å by på, og tenkte vi denne gangen skulle se litt på Stormen konserthus. Det kunne i alle fall ikke hatt et mer treffende navn, da storm og tøft klima er ganske så vanlig i byen nord for polarsirkelen. Det finnes konserthus i de fleste byene våre i Norge, i alle fall byer med en viss størrelse. Men også mindre byer og tettsteder, begynner å få et slikt tilbud på plass. Men da heter det ofte kulturhus, og disse er ofte en god del mindre enn et konserthus. Men det skjer mer i et konserthus enn bare konserter, la oss se litt hva Stormen konserthus har å tilby.

Visjon og målsetting

Jeg har selv aldri besøkt Stormen konserthus, men jeg har gjort meg kjent med dem via deres flotte nettside. Der står det å lese hva de ønsker å være, og hvordan de vil at publikum skal oppleve dem. Ja det er vel det, som kalles for visjoner og mål. Konserthuset skal ære en formidlingsarena for kultur og kunst, av høyeste kvalitet. Men i tillegg til dette ønsker de også å være et sted, hvor det produseres både kunst og musikk – med andre ord det meste innen kulturlivet skal de kunne formidle og arrangere. De har fokus på landsdelens befolkning, som naturlig nok utgjør hovedtyngden av deres publikum. De vil at folk i Salten skal oppleve dem med glede og nytte, gjennom et godt tilbud og ikke minst med bredde på det de driver med. Men de ser også utover sine lokale grenser, da de sier at de også ønsker å være en stilskapende og levende arena – for hele Skandinavia. Det er jammen meg ikke noen liten målsetting, og jeg er sikker på at de også klarer å leve opp til det.

Sinus

Dette er navnet på Stormen konserthus sin hovedscene, og den ble faktisk etablert allerede i 1983. Dette gjør den til en av de eldste konsertscenene vi finner i Norge.

Bodø Viseklubb, Bodø Rockeklubb og Ad Lib Jazzklubb

Bodø Viseklubb, Bodø Rockeklubb og Ad Lib Jazzklubb

Dette er musikkgrupper som alle er å finne i Stormen konserthus, de har tidligere fremført sin musikk på en rekke steder i byen. Men når det nye konserthuset stod ferdig, flyttet de inn i de flotte bygget.

Størrelse i tall

Det er plass til godt over 400 personer inne på Sinus, og tar man med sitteplasser i kino og cafè – så begynner vi å nære oss 900 mennesker.

Topp moderne og sentralt plassert i byen

Salten Konserthus ble åpnet for bare noen få år siden, så med dette som bakteppe – er det kanskje unødvendig å si at du møter ett kulturbygg som er både moderne og sentralt beliggende.

Det innehar ikke mindre enn fire saler, med forskjellig utforming og størrelse. Dette gjør at det kan arrangeres en rekke aktiviteter der, det være seg konserter, konferanser, forestillinger eller møter.

Store sal

Dette er salen som kan huse det meste, det være seg om det er teater, symfoni eller rockemusikk. Store sal er utstyrt med det nyeste og beste, innen akustisk teknologi. Kapasitet er drøyt 900 seter.

Lille sal

Som navnet sier, så er denne salen mindre enn Store sal – med sine 240 seter er den desto mer intim og sosial enn den store salen. Men begge salene, fremstår som flotte og moderne.

Kammersalen

Dette er den tredje og siste salen, og den er også den minste av de alle sammen. Mindre arrangement, egner seg godt i Kammersalen.